2017-03-16 09:50Pressmeddelande

Villamäklarens bästa tips

null

Våren närmar sig och likaså villaförsäljningarna runtom i landet, enligt Hemmets statistik är det nämligen i maj som flest villor kommer ut till försäljning i Sverige. Av Sveriges bostadsbestånd på ca 3 miljoner bostäder är 2 miljoner villor, men på Hemnet utgör villorna endast en tredjedel av utbudet. Under 2016 lades knappt 50.000 villor ut till försäljning. I samband med att man ska köpa eller sälja en villa dyker alltid många funderingar upp, framförallt kring hur man bäst kan förbereda sig inför affären. Ming Ceder, fastighetsmäklare på MOHV Tyresö, är villaspecialist och delger här sina bästa tips till dig som funderar på att köpa eller sälja en villa till våren.

Mings 5 tips till villasäljare

  • Fixa småsaker som inte fungerar, spika fast lösa lister, olja gnisslande dörrar.
  • Rådgör med din mäklare huruvida du ska göra större renoveringar eller inte, ibland är det inte alls lönsamt att renovera inför en försäljning.
  • Rensa ut, rensa ut, rensa ut. Oftast har man alltid alldeles för mycket prylar som man samlat på sig. Påbörja rensningen i god tid,för den tar alltid mer tid än vad man tror.
  • Träffa flera mäklare när du ska välja vem som ska hjälpa dig med din försäljning. Minst tre mäklare bör man träffa. Välj en lokal mäklare som har koll på hur marknaden ser ut i just ditt område. Tänk även på att det är inte alltid som billigast är bäst. En ambitiös mäklare, med kunskap och erfarenhet kan vara guld värd.
  • Inför visningen - städa. Inget luktar så gott som ett välstädat hem. Ha gärna fräscha blommor, men undvik blommor som luktar starkt. Levande ljus kan vara stämningsfullt, men undvik doftljus.

Mings 5 tips till villaköpare

  • Ha lånelöftet redo är en klassiker som tål att upprepas. Bestäm redan innan budgivningen börjar hur högt du vill gå i en budgivning. Glöm inte att det tillkommer kostnader för pantbrev/lagfart.
  • Gå på många visningar, då lär du dig vilket läge och vilken typ av område/hus som du vill ha.
  • Känner du inte till området som huset ligger i? Ta en tur en lördag och åk ut och promenera omkring i området och känn dig för.
  • Huset är nästan alltid förhandsbesiktigat. Läs protokollet och är det något du inte förstår ska du fråga mäklaren. Du kan även be att få prata direkt med besiktningsmannen/kvinnan om du har specifika frågor.
  • Se till att allt blir skriftligt, det minskar missförstånd. Detta kan vara viktigt exempelvis om du och säljaren har sidoöverenskommelser om att vissa fastighetstillbehör ska ingå i köpet eller att säljaren slipper flyttstäda då huset ska renoveras.


Vid frågor - Ring Ming!

MING CEDER

REG. FASTIGHETSMÄKLARE

0709-19 12 90

ming.ceder@MOHV.se


Om MOHV

MOHV är ett mäklarföretag som genom vår höga kvalitet och kreativa profil har blivit ett tydligt alternativ till de traditionella mäklarkedjorna. Våra engagerade och kompetenta mäklare vet vad som krävs för en lyckad bostadsaffär – in i minsta detalj.


Kontaktpersoner

EMME NOTTORP
Affärsområdeschef Etablering & Projekt
EMME NOTTORP