2021-04-08 12:07Pressmeddelande

MÄKLARE OCH JURISTER TEAMAR UPP NÄR LIVET TAR NY VÄNDNING

En allt intensivare bostadsmarknad och nya sätt att leva gör att mäklare och jurister idag möter nya typer av frågor. Mäklarföretaget MOHV och Verahill Familjejuridik inleder ett centralt samarbete för att erbjuda branschöverskridande hjälp.

– En bostadsaffär är ett stort ekonomiskt beslut och ofta påverkas även den juridiska biten. Samarbetet med Verahill ger våra kunder bra koll på både sin situation och ekonomi och det känns fint att kunna erbjuda en helhetslösning. Vi vill att våra kunder ska få ut maximalt av sin affär i alla lägen och gör allt för att leverera det, säger Erica Berg, försäljningschef på MOHV.

– MOHVs mäklare är lösningsfokuserade och har samma flexibilitet som våra jurister. Därför kan vi snabbt stötta kunden från respektive håll, säger Therese Häägg, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Verahill. De flesta vet t ex att de borde ha ett samboavtal, men har inte tänkt på att sambor inte ärver varandra och att de kanske också behöver ett testamente. MOHVs kunder får 20 minuters kostnadsfri och personlig rådgivning hos en av våra jurister. Då hinner man i lugn och ro berätta vad man är överens om, och även lista det som kanske behöver utredas.

– Som mäklare möter vi också människor som förlorat en nära anhörig. När dödsboet kommer till oss för en värdering av huset eller lägenheten kan vi nu erbjuda något mer. Att få en kostnadsfri konsultation med en jurist ger våra kunder extra trygghet, säger Erica Berg.

– Fler borde prata med oss i förebyggande syfte. Många tror att man ska anlita en jurist först när något hänt, men har man koll redan innan så slipper man oväntade överraskningar. Man kan dra paralleller med att ha en hemförsäkring - man tecknar inte försäkringen för att man tror att något ska hända, utan för att känna sig trygg, avslutar Therese Häägg.

Samarbetet startar i april 2021 och innefattar både förebyggande juridik som t ex samboavtal, testamente och framtidsfullmakt och dödsfallsjuridik som t ex förvaltning av dödsbo, bouppteckning och arvskifte.

MOHV
Erica Berg
Försäljningschef MOHV
0768-50 01 90
erica.berg@MOHV.se

Verahill Familjejuridik
Therese Häägg
Försäljnings- och affärsutvecklingschef Verahill Familjejuridik
08-614 33 03
therese.haagg@verahill.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

 


Om MOHV

MOHV är ett mäklarföretag som genom vår höga kvalitet och kreativa profil har blivit ett tydligt alternativ till de traditionella mäklarkedjorna. Våra engagerade och kompetenta mäklare vet vad som krävs för en lyckad bostadsaffär – in i minsta detalj.


Kontaktpersoner

EMME NOTTORP
Affärsområdeschef Etablering & Projekt
EMME NOTTORP